Bikefitting

Medical Bikefitter

Wynzen Pauzenga is fysiotherapeut en officieel Bikefit.com bikefitter, en noemt zichzelf ‘Medical Bikefitter‘. Fietshandelaren en sporters kunnen ook de opleiding doen. Fysiotherapeuten hebben een duidelijke meerwaarde omdat ze op basis van hun kennis en ervaring een andere en betere kijk op het bikefitten hebben.

Wynzen kijkt naar de mens, de fiets en zijn activiteiten. Fiets afstellen, mens behandelen en zijn activiteiten beoordelen. Fiets afstellen zoals fietsmakende bikefitters doen is bij klachten en preventie een eenzijdige benadering. Het gaat vaak om de combinatie van deze 3 factoren.  Vaak zijn behandelingen met daarbij oefeningen en advisering een belangrijke aanvulling.

Daarnaast zelf groot fietsliefhebber, fietser en ervaringsdeskundige maken dat hij een goede kijk heeft op de mens in combinatie met zijn fiets. Van uiterst sportief tot ouderen met e-bikes geeft hij graag advies en past uw fiets aan zodat klachten worden voorkomen en of opgelost.  Of dat u nóg prettiger, sneller of efficiënter fietst.

Pijnvrije prestatie begint bij het pedaal.

Uw voeten en benen zijn uw motor. Als ze niet goed functioneren, kunnen pijn en vermoeidheid je kracht en plezier verergeren. Het goede nieuws is dat u de belangrijkste oorzaken van deze problemen kunt corrigeren en uw comfort hier en nu kunt herstellen.
Bij BikeFit zijn we gepassioneerd over het maken van fietstochten, ongeacht welke fiets u rijdt. Terwijl de meeste fietsen technisch afgesteld zijn, kan onjuiste plaatsing op de fiets tot een teleurstellende rit leiden. Een goede pasvorm zorgt voor maximaal comfort en een geweldige rit met superieure kracht. Enigszins betekent het rijden met pijnlijke of gevoelloze handen, voeten of zitvlak, met als gevolg dat het uiteindelijke resultaat ondoeltreffend is. Onze producten dienen als de basis voor een goede pasvorm.

WEDGES Fietsschoenen dwingen de voeten plat, waardoor onnodige spanning tegen de natuurlijke kanteling in de voet komt van bijna elke fietser. Dit is vaak de oorzaak van knie- en rugpijn, “hot spots” en vermogensverlies.

PEDAL SPACERS Door meer speling tussen je voet en de trapas te creëren, verhelpen pedaalpacers veel voorkomende problemen met laterale knie-rotatie.

LEG LENGTH SHIMS Onze plastic plastic shims met hoge dichtheid zorgen voor een stijging van 3 tot 3,5 mm om kleine verschillen in de lengte van de been te corrigeren die grote problemen kunnen veroorzaken tijdens het fietsen.

We gaan  samen werken met de regionale fietszaken:
KrooneLiefting
Hans Teeling
Kruijswijck
Zijlstra

Stuur een email voor meer informatie en of een afspraak naar bikefit@frunsprefysiotherapie.nl