Behandeling

Onze visie

Na het onderzoek wordt de fysiotherapeutische diagnose bepaald. Aan de hand daarvan wordt besloten samen met de patient hoe de mogelijke behandeling wordt. Vaak een combinatie van behandelingen door de fysiotherapeut in de praktijk gecombineerd met zelfwerkzaamheid van de patient door het doen van oefeningen.
Ons speerpunt is preventie. We gaan samen met de patiënt op zoek naar maatregelen om te voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Daarbij is motivatie essentieel. Wij geloven dan ook in het juiste effect als de patiënt iets gaat doen wat hem goed bevalt en waarin het juiste effect wordt bewerkstelligd. 

Resultaat

De nadruk ligt uiteraard op het resultaat. De klacht moet opgelost. Daar ligt de focus. Het is niet altijd mogelijk om een klacht 100% weg te nemen. Dat is afhankelijk van diverse factoren. Het gaat er dan vaak om hoe hiermee moet worden omgegaan.

Belasting/Belastbaarheids-model

Veel klachten kunnen vanuit het belasting/belastbaarheidsmodel worden verklaard en aangepakt. Aan de ene kant moet de belasting niet te hoog zijn, aan de andere kant moet de belastbaarheid daarop zijn afgestemd. En andersom. Die twee moeten met elkaar in balans zijn. De fysiotherapeut is hierin de deskundige om dit te analyseren.

Basale fysiotherapie

Wij zweren bij algemene basale fysiotherapie. Het toepassen van het belasting/ belastbaarheidsmodel is daarin essentieel. Vooral werken we aan voldoende kracht, mobiliteit, coördinatie, ontspanning en vitaliteit. Aan de hand van het niveau daarvan is de belastbaarheid vast te stellen